20.6.05

Batman Begins

Νεαρός υιός δισεκατομμυριούχου πέφτει μέσα σε πηγάδι. Νυχτερίδες. Ο νεαρός υιός πλέον φοβάται τις νυχτερίδες. Οι γονείς του νεαρού δολοφονούνται. Ο νεαρός, αν και με τα χρήματά του θα μπορούσε να κοιμάται φορώντας για πυτζάμες την Adriana Lima και έχοντας για σεντόνι την Jessica Alba, αποφασίζει να γυρίσει σαν ρεμάλι τον κόσμο. Μπαίνει σε φυλακές. Γίνεται νίντζα. Επιστρέφει στη Gotham City με όνειρα εκδίκησης αλλά αποφασίζει να γίνει απλά τιμωρός του εγκλήματος, παραδίδοντας τους παραβάτες των νόμων στη δικαιοσύνη. Μιας που δε μπορεί να το κάνει ως ενήλικος δισεκατομμυριούχος, ντύνεται νυχτερίδα. Και αγοράζει και ένα τρακτέρ για να κινείται πιο άνετα.
Ξεχάστε τα υπόλοιπα Batman - ναι, ακόμα και του Barton. To Batman Begins πετάει στον ήρωά του στα βαθιά και δεν τον θεοποιεί, προβάλλοντας τις διάφορες - ανθρώπινες - πλευρές του Bruce Wayne, τους φόβους του αλλά και την spoiled προσωπικότητά του. O Nolan δίνει ρέστα, ενώ το σενάριο των Goyer/Nolan κρατιέται μακριά από την cheesiness - με τον Goyer βέβαια να ξεπετάει μέσω του Neeson φιλοσοφία σε catchphrases. Tρομερός Bale, δυνατοί δεύτεροι ρόλοι από Oldman και Neeson, τέλειος φλεγματικός Cane και γενικά μια ταινία που απέχει από την χαβαλεδιάρικη comic πλευρά του Batman (που 'σαι Adam West!), χωρίς να χάνει από τα μάτια της την θρυλική πλευρά του ανθρώπου νυχτερίδα.

Pipinia factor: Oυσιαστικά μόνο η άνοστη δεσποινίς Holmes (soon to be Cruise). Εκτός από τις ατίθασες θηλές που διακρίνονται κάποιες φορές κάτω από τα ρούχα της εμάς μας ψιλοαφήνει αδιάφορους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν της κάναμε τα οπίσθια Bat Cave.

Μάθαμε: Ότι οι έξοδοι κινδύνου από όπερα στην οποία συχνάζουν δισεκατομμυριούχοι, οδηγούν σε βρώμικα στενάκια, γεμάτα γκράφιτι, σκουπίδια και μικροκακοποιούς που σκοτώνουν τους δικούς σου αναγκάζοντάς σε να γίνεις κομπλεξικός σούπερ ήρωας.



Βαθμολογία: 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: