16.6.06

The Omen

Λοιπόν, για να δούμε που ακριβώς καταλήξαμε:

1) Eπειδή τα νέα θρίλερ με serial killer, στοιχειωμένες ιστοσελίδες, στοιχειωμένες βιντεοκασέτες και στοιχειωμένα CD της Κέλις Κελεκίδου έχουν γίνει ρουτίνα...
2)...γιατί να μην πάρουμε ένα κλασσικό παλιό θρίλερ και να το ξαναγυρίσουμε...
3)...αλλά χωρίς να το αλλάξουμε και πολύ γιατί μπορεί να το χαλάσουμε.
4)...και επειδή ποιος ξέρει αν θα βγάλει τα λεφτά του, ας κάνουμε οικονομία προσλαμβάνοντας δεύτερα ονόματα.

Έχοντας πει αυτό, να τονίσουμε ότι το remake της Προφητείας είναι αξιόλογο και σίγουρα δεν αξίζει να γίνει αντικείμενο χλευασμού. Ναι μεν ο Schreiber δεν είναι Peck, ούτε η Stiles Remick, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι η έλλειψη τεράστιων ονομάτων μάλλον καλό κάνει- γιατί αν έπρεπε να δω στους αντίστοιχους ρόλους τον Russell Crowe και την Angelina Jolie θα γινόμουν σατανιστής από αντίδραση. Τουλάχιστον 3-4 σκηνές καλοστημένου ξαφνιάσματος, τουλάχιστον 1-2 σκηνές «what the fuck» και μια ιδιοφυής έμπνευση που ακούει στο όνομα Mia Farrow, η νταντά που δεν θα θέλαμε να είχαμε γιατί για κάθε κουταλιά φαί που θα αρνούμασταν θα μας έσπαγε και ένα δάχτυλο. Το ότι το φιλμ περιέχει την καλύτερη splatter σκηνή θανάτου των τελευταίων 10 χρόνων (με σεβασμό στο original) επίσης βοηθάει.

Mάθαμε ότι: Ο σατανάς κάνει σεξ με τσακάλια

Pipinia Factor: Απογοήτευση. Η κάποτε γλυκιά Julia Stiles ψιλομποχλεύει και φαίνεται πλέον σαν να μεταφέρει παράνομα μπριζόλες κρύβοντάς τις στα μάγουλά της.


Βαθμολογία: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: