27.5.06

X Men 3: The Last Stand

Σήμερα ανακάλυψα ποιο είναι το πρόβλημα των ταινιών Χ-ΜEN: Είναι τόσο τεράστιο το σύμπαν της Marvel που για κάθε περίσταση υπάρχει και ένας μεταλλαγμένος με την απαραίτητη υπερδύναμη, στέλνοντας στο διάλο το σασπένς. Θέλει ένα γρήγορο σνακ ο Wolverine ; Να, ο άνθρωπος-γυράδικο. Έχει ακράτεια ο καθηγητής Xavier ; Η γυναίκα-πάπια έρχεται και τα μαζεύει. Διψάει η Jean Grey; Η κοπέλα Fanta έρχεται και την ξεδιψάει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο επικά ονομασμένο Last Stand, μια ταινία που κατέληξε στα χέρια του Brett Ratner, ο οποίος έχει λίιιιιγο παραπάνω ταλέντο από τον tsatsarman μόνο και μόνο γιατί έχει βρει τον διακόπτη «on» στην κάμερα. Έχουμε και λέμε: Διάτρητο σενάριο, ερμηνείες κακές (Storm), μέτριες (Wolverine), και καλές αλλά συνορεύοντας με το overracting (οι κολοσσοί Stewart, McKellen). Ας προσθέσουμε και μπερδεμένες/αψυχολόγητες σκηνές δράσης που πετάνε μέσα οι σεναριογράφοι των Elektra και Fantastic Four και η ταινία μετατρέπεται σε ένα σωρό από σκουπίδια, που μεταλλάχθηκαν και έγιναν σκατά... Για να ισορροπηθεί το θέμα, υπάρχουν ένα σωρό δραματικά γεγονότα: Σημαντικοί χαρακτήρες πεθαίνουν (αλλά μπορεί και όχι), σημαντικοί χαρακτήρες χάνουν οριστικά τις δυνάμεις τους (αλλά μπορεί και όχι) και ηρωικοί μονόλογοι προετοιμάζουν για τη μητέρα όλων των μαχών (αλλά μπορεί και όχι). Σαφώς κατώτερο από το X2 και σαφώς καλύτερο από τα βιντεάκια του πρόσφατου γάμου με τον tsatsarman κουμπάρο, το X3 είναι η κλασσική ταινία που θα μας κάνει να αναρωτιόμαστε «πως θα ήταν αν την είχε αναλάβει κάποιος άλλος σκηνοθέτης». Ή αν η Storm και η Jean Grey αναμετρώνταν σε ένα λεσβιακό last stand.

Μάθαμε ότι: Ο Wolverine έχει μεταδώσει τις θαυματουργές θεραπευτικές του ιδιότητες και στο φανελάκι του, που τη μια σκηνή είναι τρύπιο και την άλλη όχι.

Pipinia Factor: Κανένα παράπονο από τους Shit Men - ο rotweiler, μέγας φαν του The Crying Game, γουστάρει την Famke Janssen που εδώ μοιάζει λίγο με τραβέλι, ο tsatsarman που θέλει τις γυναίκες όπως και τον καφέ του (σκούρες) κόβει φλέβες για την Halle Berry και εγώ, με το alter ego μου («the barely legal Μan») καπαρώνω το ατιθασο και μοναδικό, εξ ορισμού, pipini της ταινίας - την Ellen Page. Η παραπάνω φράση δεν είχε ούτε μια τελεία.


Βαθμολογία: 6/10

1 σχόλιο:

triantara είπε...

loooool!!!!