30.8.05

Fantastic Four

Μια τετράδα επιστημόνων, αν μπορεί κανείς να χάψει σε τέτοιο ρόλο τους Chris Evans, Jessica Alba, Michael Chiklis και Ioan Gruffudd, βρίσκεται κατά λάθος στο έλεος μιας διαστημικής καταιγίδας και αποκτά σούπερ ιδιότητες. Η Sue Storm (Alba) μπορεί να γίνεται αόρατη (κρίμα) και να δημιουργεί μαγνητικά πεδία - που πιθανότατα θα επηρεάζουν και τα άτομα με βηματοδότες, ο Reed Richards (Gruffudd) αποκτά ελαστικό σώμα και γκρίζους κροτάφους (το δεύτερο δεν φαίνεται να χρησιμεύει σε κάτι), ο Johnny Storm (Evans) μπορεί να μεταμορφώνεται σε ανθρώπινο πυρσό (κατάλληλη ικανότητα για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου) ενώ ο Ben Grimm (Chiklis) μετατρέπεται σε κάτι που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως «αυτό που θα έχεζε ο φλοιός της γης αν είχε δυσκοιλιότητα». Μαζί με αυτούς, ο δισεκατομμυριούχος Victor Von Doom (McMahon) αποκτά δέρμα από τιτάνιο και την ιδιότητα να χάνει αυτή που γουστάρει από πάμπτωχους, εργασιομανείς επιστήμονες που κάνουν όλους τους υπολογισμούς τους λάθος.
Με τα 90 από τα 106 λεπτά του φιλμ να παρουσιάζουν τους ήρωες και τα υπόλοιπα 16 να αναλώνονται σε μια βιαστική αναμέτρηση, η ταινία μοιάζει περισσότερο με μεγάλο τρέιλερ για τα αναπόφευκτα σίκουελ. Μέτριες ερμηνείες με τον Chiklis παρόλα αυτά να ξεχωρίζει ακόμα και κάτω από το ογκώδες κοστούμι του και την Alba να φοράει μια στολή που αν ήταν λίγο στενότερη θα λεγόταν «δέρμα».

Pipinia factor: Είναι επίσημο. Αν δεν πάθετε αμόκ με την υπερ-σέξι Jessica, είστε gay.

Μάθαμε ότι: Ακόμα και αν είσαι σαν τεράστιο ξεραμένο περίττωμα, όλο και κάποια στραβή (κυριολεκτικά) θα εκτιμήσει τον εσωτερικό σου κόσμο.



Βαθμολογία: 6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: