16.5.05

The Hitchhiker's Guide

Κανένα βιβλίο και καμία ταινία, δεν έχει ποτέ τολμήσει να δώσουν την απάντηση στο θέμα της ζωής, του σύμπαντος, των πάντων - ΜΟΝΟ ΤΟ THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY. Βέβαια δεν μας λέει ποια είναι η ερώτηση αλλά δεν παίζει ρόλο, κάντε και κάτι μόνοι σας (εμείς την έχουμε ήδη βρει φυσικά). Επίσης, είναι δεδομένο ότι όποιος δεν εκτιμάει το βιβλίο του Douglas Adams δεν έχει χιούμορ και μετά θάνατον θα καταδικαστεί σε μία αιωνιότητα κατά τη διάρκεια της οποίας θα βλέπει συνεχώς Σεφερλή και επιθεωρήσεις του Τόνι Άντονι. Αν και η μετάβαση βιβλίου->ταινία δεν είναι εύκολη, ο Garth Jennings γυρίζει ένα απολαυστικό φιλμ, με ήπια-κοφτερή ειρωνεία αλλά και visual gags για όσους έχουν το attention span του Τσατσαρέλη. Tρομερός Martin Freeman, ασυγκράτητο τσίρκο ο Sam Rockwell και γενικά μια κωμωδία που δεν θα πιάσουν όλοι-κάτι που θα δώσει τροφή στο κόμπλεξ ανωτερότητας που έχουμε ως ιστοσελίδα.

Pipinia factor: Η πανέμορφη γαλανομάτα Ζooey Deschanel είναι τόσο γλυκιά που στο τέλος του φιλμ είχα χάσει ήδη 5 δόντια από τερηδόνα.

Μάθαμε: To έδαφος πολύ σπάνια γίνεται φίλος με οτιδήποτε. Α,και ότι το πιο πολύτιμο αντικείμενο στο σύμπαν είναι μια πετσέτα.



Βαθμολογία: 7.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: