28.9.05

The 40 Year Old Virgin

Τελευταία φορά που είχαμε γελάσει τόσο πολύ ήταν όταν μια γειτόνισσά μας έπεσε από τις σκάλες και έσπασε τα πόδια της. Ευτυχώς για μας, δεν χρειάζεται να ξανασπρώξουμε κανέναν γιατί το 40-year old virgin μας έφερε δάκρυα στα μάτια και όταν το πάρουμε σε DVD θα μπορούμε να βλέπουμε τη σκηνή της αποτρίχωσης του Andy όποτε θέλουμε. Για όσους δεν κοίταξαν τον τίτλο, ο Andy (Steve Carrell) είναι ένας σαραντάχρονος παρθένος, φαν των videogames και των actionfigures. Οι νέοι φίλοι του από τη δουλειά, αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να γίνει άντρας, την ίδια στιγμή που ο ντροπαλός και ανέμπειρος Andy γνωρίζει και ερωτεύεται την Tricia (Catherine Keener). Ακολουθεί ένα χιουμοριστικό μπάχαλο.
Το τέλειο καστ (με τους τρομερούς φίλους του Andy), το χιούμορ με καθαρά αντρικές καταστάσεις και ανασφάλειες αλλά και τα εμπνευσμένα set pieces ("Dude....teach me!") κάνουν την ταινία μια από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών-που μάλιστα είναι πολύ πιο ώριμη από όσο αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος της.
Όποιος δεν τη δει θα μείνει, κινηματογραφικά μιλώντας, παρθένος.

Pipinia factor: Δε μας αρέσει η Keener αλλά ο Andy, στην προσπάθειά του (ή μαλλον των φίλων του) να σπάσει το ρόδι, συναντάει πολλά και ενδιαφέροντα θηλυκά. Αν σας αρέσουν οι τσούλες που οδηγούν μεθυσμένες και ξερνάνε στη φάτσα σας, αυτή η ταινία είναι για σας.

Μάθαμε ότι: O χαρακτήρας του Andy είναι βασισμένος στον J.Pro.

Βαθμολογία: 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: